IQ ACT - Birou de Traduceri

Servicii profesionale de traducere din municipiul Suceava

TRADUCERI AUTORIZATE

Traducerile autorizate sunt traduceri efectuate de catre traducatori autorizati de Ministerul Justitiei din Romania. Acestea sunt semnate si stampilate de traducatori, care atesta corectitudinea textului tradus.

Lucrăm doar cu traducători autorizați de Ministerul de Justiție, care au o vastă experiență în domeniu pentru :

TRADUCERI JURIDICE

Documentele oficiale, juridice sau cele emise de institutii, necesita, in anumite situatii, traducere autorizata, adica trebuie sa fie traduse de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei. In cazul in care se impune, putem facilita si legalizarea notariala a traducerilor autorizate ale unor astfel de documente.

In general, in relatiile cu entitati apartinand altui stat, documentele emise de catre o autoritate oficiala, tribunale si instante judecatoresti din Romania necesita, in cvasitotalitate, traducere autorizata, care se realizeaza de catre traducatori autorizati de Ministerul de Justitie si, de cele mai multe ori, legalizare notariala.

Legalizarea notariala a unei traduceri autorizate se produce prin aplicarea unei incheieri speciale la traducere, de catre traducatorul autorizat si de catre notar, prin care notarul legalizeaza semnatura traducatorului autorizat de Ministerul Justitiei.

La  realizam traduceri autorizate pentru urmatoarele tipuri de documente cu utilizare in raporturile cu autoritati sau institutii – traduceri juridice:

TRADUCERI ECONOMICE ȘI FINANCIARE

Traducerile economice si traducerile financiare contin termeni specifici din domeniile economic si financiar, care, in cazul operatorilor din domeniul traducerilor, se dobandesc pe parcursul mai multor ani de experienta si mai putin pe perioada studiilor universitare, in cadrul facultatilor de limbi straine.

Echipa  va asigura ca traducerile economice si traducerile financiare solicitate de dumneavoastra vor fi realizate la cele mai inalte standardele de calitate, respectandu-se cu strictete terminologia de specialitate.

Echipa noastra realizeaza traduceri autorizate specifice domeniilor financiar-bancar, contabilitate si al pietelor de capital, cum ar fi:

TRADUCERI TEHNICE

logo_3b - redimensionat dispune de o vasta experienta in traduceri tehnice autorizate, activand in acest domeniu din anul 2004. Consideram ca documentatiile tehnice reprezinta o componenta esentiala a oricarei afaceri de succes

Totodata, credem ca este fundamental important ca traducerile tehnice sa fie realizate cu acuratete si atentie la detalii deosebite pentru a reda cat mai fidel caracteristicile din documentatia tehnica originala a produselor sau serviciilor dumneavoastra.traducatori autorizati de Ministerul de Justitie si, de cele mai multe ori, legalizare notariala.

In acest sens, de-a lungul timpului, am selectat traducatori autorizati cu experienta, specializati in domeniul tehnic pentru realizarea de traduceri tehnice autorizate la cele mai inalte standarde de calitate.

Pentru a ne imbunatati continuu performantele si a indeplini exigentele impuse de specificul domeniului tehnic, traducatorii nostri utilizeaza programul TRADOS STUDIO 2009, care permite inclusiv lucrul cu memoria de termeni de specialitate pusa la dispozitie de dumneavoastra, pentru a obtine o acuratete sporita. De asemenea, pentru a oferi o calitate superioara traducerilor tehnice, inclusiv din punct de vedere vizual, realizam formatarea imaginilor si a schitelor tehnice pe care le inseram in cuprinsul traducerilor tehnice autorizate.

La realizam traduceri tehnice autorizate dintr-o gama diversificata de domenii

TRADUCERI MEDICALE

In cadrul biroului logo_3b - redimensionattraducerile autorizate medicale sunt realizate de traducatori autorizati de Ministerul Justitiei, iar traducerile medicale rezultate vor avea aplicate stampilele acestora.

Mai mult, toti traducatorii din echipa noastra angrenati in procesul de realizare de traduceri medicale au experienta in domeniul traducerilor medicale si sunt familiarizati cu terminologia de specialitate.

La cererea dumneavoastra, putem facilita legalizarea notariala a traducerilor autorizate medicale.

1. Traduceri medicale autorizate pentru mediul stiintific si academic:

2. Traduceri autorizate de documente medicale:

TRADUCERI ACTE AUTO

In situatia inmatricularii in Romania a unui automobil strain rulat, respectiv in vederea stabilirii cuantumului diverselor taxe (ex.: timbrul de mediu), este necesara punerea la dispozitia organului fiscal competent a unor documente care sa ateste calitatea de proprietar al autovehiculului, data primei inmatriculari a acestuia, precum si nivelul noxelor.

In acest sens, este necesara traducerea autorizata a facturii auto sau a contractului de vanzare-cumaparare auto (care atesta proprietarul autovehicului), respectiv traducerea autorizata a certificatului de inmatriculare auto (in baza datelor din acest document autoritatea competenta va stabili cuantumul taxei – timbrul de mediu). O veste buna este ca, mai nou, nu se mai solicita ca traducerile autorizate ale actelor auto sa fie si legalizate notarial, deci, nu veti mai avea nevoie de traduceri acte auto legalizate.

logo_3b - redimensionat va ofera servicii de traducere autorizata a actelor auto si faciliteaza legalizarea notariala a traducerilor in si din toate limbile de circulatie internationala si nu numai.

La solicitarea dumneavoastra, realizam traduceri acte auto intr-o singura zi, iar traducatorii care realizeaza aceste traduceri de acte auto sunt autorizati de Ministerul Justitiei din Romania.

Pentru a economisi din timpul dumneavoasta si a conferi rapiditate prestatiei noastre, ne puteti transmite online actele auto scanate. De asemenea, puteti efectua plata prin transfer bancar, iar noi va vom transmite traducerile autorizate ale actelor auto si legalizate prin curier la domiciul sau locul indicat de dvs (activitatea de curierat taxandu-se insa suplimentar).